Üzletkötők.huMagyar a világ első ténylegesen 100%-ban zöld vállalkozása!


 A hír nem, hogy igaz, hanem példaértékű. Magyarországon először és világszinten is egyedülálló az a kezdeményezés, ami a Budapesti Mesterfényező Kft elektromos járműveit jellemzi.

 

Mit is jelent ez?

 A Chili007 a világ egyedüli Carbon Neutral minősítést megszerző elektromos járműve. Ez annyit jelent, hogy a járművek töltésének energia előállítását is 100%-ban ellentételezzük. Jelenleg egy Törökországi vízerőmű működésében vállalnak szerepet, amit a Máltai Oxiglobe Ltd tanúsítványa is bizonyít.

 

 

Minden személy felelős a saját CO2 kibocsátásért, mellyel növeli az ÜHG-k légköri mennyiségét, és végeredményben felgyorsítja a klímaváltozást, legyen szó direkt vagy indirekt kibocsátásról. Indirekt CO2 kibocsátás alatt értjük egy termék vagy szolgáltatás, igénybevételét.

Energia szükséges a termékek előállításához, szállításához valamint a használatuk után történő elhelyezéshez is.

A különféle termékek és szolgáltatások további, de másfajta üvegházgáz kibocsátást is okozhatnak. A környezetre gyakorolt hatásunk teljes körű megértése és azonosítása alapvető fontosságú lépés, hogy ezt a negatív hatást kezdetben csökkenteni, később minimalizálni és végső célként semlegesíteni tudjuk.

 

Az összes ÜHG direkt és indirekt össz-kibocsátását, mely egy személytől, szervezettől, egy rendezvénytől vagy terméktől származik, az adott személy, szervezet, rendezvény, termék karbon lábnyomának hívjuk. Egy adott szervezet karbon lábnyomának meghatározása lehet az első lépése a szervezet kibocsátás csökkentő programjának, tudtuk meg a cég kommunikációs vezetőjétől.

Katona Zoltán azt is elmondta, hogy jövőbeni terveik között szerepel a zöld közlekedés népszerűsítése és a Chili007 brand megismertetése nem csak hazánkban, hanem több külföldi országban is.

További információk a Chili007.hu oldalon Média száma
5
Megtekintés
16277 / 86
Dátum
2016-10-12
Tartalom azonosító
10508
ED